Loading...
Genel Kültür

Genel Kültür Soruları

Genel Kültür Soruları ile 2019 ve 2020 Kpss‘ye hazırlanırken güncel bilgiler testinde daha fazla net yapabileceksiniz.

 Soru 1: İlk resmi gazete hangisidir?

Cevap :TAKVİM-İ VAKAYI

Soru 2: Dünya Çocuk Hakları Bildirgesi kaç yılında yayınlanmıştır?

Cevap : 1958

Soru 3: Uluslar arası para fonu kısaltması nedir?

Cevap : IMF (International Money Fund)

Soru 4:  Dört coğrafi bölgeye komşu olan ilimiz hangisidir?

Cevap : Bilecik

Soru 5: Nemrut Krater Gölü hangi ilimizin sınırları içerisindedir?

Cevap : Bitlis

Soru 6: Türkiye Birleşmiş Milletler Örgütüne kaç yılında katılmıştır?

Cevap : 15 Ağustos 1945

Soru 7: Türk ceza kanunu hangi ülkeden örnek alınmıştır?

Cevap : İtalya

Soru 8: Arap yarımadasında Mekke ve Medine’den oluşan bölgeye ne ad verilir?

Cevap : Hicaz

Soru 9: Hristiyan inancına göre Hz. İsa’nın yeniden dirildiğine inanılan günde yapılan bayrama ne ad verilir?

Cevap : Paskalya

Soru 10: Türkiye Cumhuriyetinin ilk Başbakanı kimdir?

Cevap : İsmet İnönü

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Merhaba

2019 Kpss Yolculuğunda sana eşlik edecek olan 2019 Kpss Güncel Bilgiler Soruları adlı uygulamamızı kullanmanı şiddetle tavsiye ediyoruz. Aşağıdaki linke tıklayarak hemen telefonuna indirebilirsin.

İndir